Over

Over Studio Houthaak

Ik ben Leonard Baart de la Faille. Na bijna 10 jaar voor TNO gewerkt te hebben, ben ik voor mezelf begonnen. Ik ben lang projectmanager geweest met liefde voor de inhoud. Nu is projectmanagement voor mij alleen nog ondersteunend  en geen doel op zich. En de inhoud, dat is in mijn geval rekenen, simuleren, optimaliseren, data analyse, productontwerp en system engineering. Uit creativiteit haal ik mijn energie, of het nou gaat om creatief probleemoplossen of over het verzinnen van iets totaal nieuws. Projectmanagent doe er ik er indien gewenst graag bij.

Ik heb bij TNO veel domeinkennis van de glastuinbouw en bouw opgedaan, maar eigenlijk ben ik een echte allround engineer . Ik houd van het snel realiseren van dingen. Dat is vaak een (reken)model, bijvoorbeeld in Python, C#, Mathcad of Excel, maar soms ook hardware (arduino, robots, sensoren, lampen). Als kind wilde ik uitvinder worden en blijkbaar gaat zoiets nooit meer over.

De laatste tijd werk ik erg veel in Python. Ik ken geen andere taal waarin je zo snel kan programmeren en modelleren. Ik maak heb mezelf geleerd om mijn modellen op een consistente manier op te bouwen. En ik heb een verzameling hulpmiddelen gebouwd. Daarom is het mogelijk om een model binnen 10 minuten te koppelen aan een GUI (een Windows interface) of een website, waardoor mijn klanten eenvoudig kunnen ‘klikken en gaan’. Inclusief eenheden converter (van meters naar millimeters bijvoorbeeld) en opslaan en openen van het model. Ook dingen als optimaliseren of toepassen van machine learning (Artificial Intelligence volgens sommigen) is kinderspel dankzij de vele libraries van Python. De laatse tijd is het analyseren van meetdata erg actueel, omdat er steeds meer data beschikbaar is. Vooral het koppelen van meetdata en fysische modellen is bijzonder krachtig.

Mijn kracht ligt in mijn snelheid. Ik ben goed in het snel overzien van een probleem. Vervolgens heb ik de praktische vaardigheden in huis om supersnel een eerste, werkende oplossing te realiseren. Op basis van die eerste oplossing kunnen -indiden nodig- de specificaties van een definitieve of verbeterde oplossing worden gedefinieerd (system engineering). Ik houd mijn projecten, en daarmee die van u, klein, kort, doelgericht, overzichtelijk en zeer betaalbaar.

Meer weten of een idee bespreken? Neem contact op via info@studiohouthaak.nl